کار دانشجویی در آلمان چه شرایطی دارد؟

کار دانشجویی در آلمان چه شرایطی دارد؟

کار دانشجویی در آلمان چه شرایطی دارد؟

به خودی خود، مهاجرت به کشور دیگر، حتی در صورت دریافت بورسیه تحصیلی، هزینه‌های زیادی را به دانشجویان و خانواده‌هایشان وارد می‌کند. در این مواقع، تعداد زیادی از دانشجویان برای کم کردن فشار هزینه‌های زندگی، به فکر کار کردن همزمان با تحصیل افتاده و به جستجوی کار می‌پردازند. اما باید در نظر داشت که در کشورهای مختلف، از جمله کشور آلمان، سیاست‌هایی را برای عدم وارد شدن لطمه به درس دانشجویان به علت کار کردن، تنظیم کرده‌اند که مدت زمان کار را برای دانشجویان، محدود می‌کند.

در این مقاله، به بررسی کلی شرایط کار برای دانشجویان و محصلان و محدودیت‌های ساعت کار برای این افراد می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

 

مزایای کار دانشجویی

همانطور که در ابتدا مطرح شد، تعداد زیادی از افراد برای کم کردن هزینه‌های زندگی، در کنار تحصیل خود، مشغول به کار می‌شوند، اما تعدادی دیگر از افراد با وجود اینکه مشکل مالی نداشته، اما به علت مزایای بی‌نظیری که کار کردن در دوران دانشجویی دارد، مشغول به کار می‌شوند. از جمله مزایای کار در زمان دانشجویی می‌توان اشاره کرد به:

 

  1. بهترین زمان یادگیری و آزمون و خطا

قطع به یقین، زمانی که به قصد ادامه تحصیل وارد کشور آلمان شده‌اید، اهداف کاری خاص خود را داشته و برای رسیدن به آن اهداف، برنامه‌ریزی دارید. زمانی که از دوران دانشجویی شروع به کار می‌کنید، می‌توانید به صورت کارآموزی در مشاغل مربوط به رشته‌تان فعالیت داشته باشید. کار به صورت کارآموزی، این فرصت را برای شما فراهم می سازد تا به پیچ و خم‌های کار، به خوبی آشنا شده و مهارت‌های لازم برای کار را به طور کامل به دست آورید. علاوه بر آن، همچنین با توجه به کارآموز بودن شما و نداشتن تجربه‌ی قبلی، کارفرمایان از شما توقع چندانی نداشته و شما فرصت آزمون و خطا را دارید.

 

  1. مهارت آموزی به طور عملی

بسیاری از افراد با وجود تحصیل در بهترین دانشگاه‌ها، بعد از فارغ التحصیلی و زمانی که می‌خواهند وارد بازار کار شوند، فقط اطلاعات و دانش تئوری قوی دارند و با مهارت‌های لازم برای انجام کارها آشنایی ندارند، به همین پروسه‌ی پیدا کردن کار برای این افراد بیشتر طول خواهد کشید.

یکی از مهم‌ترین مزایای کار در زمان دانشجویی، مهارت آموزی در زمینه‌های مرتبط و مختلف می‌باشد که این موضوع سبب شده تا بعد از اتمام تحصیلات دانشگاهی، سریعا جذب بازار کار شوند.

علاوه بر یاد گرفتن مهارت‌های عملی، به علت حضور مستقیم در فضای کار و درگیر شدن با چالش‌های خاص آن، به صورت نا خودآگاه، مهارت‌های نرم – که اهمیت بسیار زیادی در انواع مختلف محیط کار دارد – را یاد می‌گیرید.

 

  1. داشتن رزومه‌ای قوی‌تر

در زمان استخدام برای هر کاری نیاز است تا شما برای کارفرمایان، رزومه‌ی خود را ارسال کنید. یک رزومه باید شامل سابقه‌ی تحصیلی، مهارت‌ها، دور‌هایی که گذرانده‌اید و از همه مهم‌تر سابقه‌ی کاری شما می‌باشد. با کار کردن در زمان تحصیلات، می‌توانید رزومه‌ی خود را قوی‌تر کرده و بعد از فارغ التحصیلی، شانس استخدام خود را افزایش دهید.

 

  1. منفعت مالی!

به نظر نمیرسد کسی از به دست آوردن پول بدش بیاید، آن هم پولی که با زحمت به دست آمده باشد. حتی اگر از نظر مالی در شرایط ایده‌آلی بوده و نیاز مالی نداشته باشید، باز هم لذت داشتن درآمد با زحمات خودتان را نمی‌توانید از دست دهید. علاوه بر آن شروع خوبی است که کم کم بتوانید به فکر استقلال مالی خود باشید و از طریق کار در دوران دانشجویی، زودتر به این استقلال دست پیدا کنید.

 

شرایط کار دانشجویی در آلمان

در آلمان زمانی که افراد مهاجر می‌خواهند شروع به کار کنند، باید به این نکته توجه داشته باشند که آیا اجازه‌ی کار دارند یا خیر؟ با توجه به اینکه دانشجویان با ویزای دانشجویی به آلمان مهاجرت کرده‌اند، اجازه‌ی کار به صورت پاره وقت را دارند.

دانشجویان مهاجر در آلمان، به طور کلی می‌توانند در یکسال، 120 روز به صورت کامل و یا 240 روز به صورت نیمه وقت کار کنند. دانشجویان باید به این نکته توجه داشته باشند که در صورتی که بیش از این میزان، کار کنند، باید به اداره‌ی مهاجرت اطلاع دهند.

البته به این نکته باید توجه داشت که شرایط کار برای دانشجویان مهاجر، بسته به اینکه از کجا به آلمان مهاجرت کرده‌اند، متفاوت است:

 

  • دانشجویان اتحادیه اروپا

دانشجویان اتحادیه اروپا و همچنین دانشجویان ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ یا سوئیس، مانند دانشجویان آلمانی، دسترسی آزاد به بازار کار آلمان را دارند. در هنگام تحصیل می‌توانند تا 20 ساعت در هفته کار کنند. البته این دانشجویان اگر قصد داشته باشند بیشتر از این میزان کار کنند، باید به سیستم تأمین اجتماعی آلمان پرداخت کرده و این موضوع طبیعتا تاثیر منفی بر روی تحصیلشان می‌گذارد.

  • دانشجویان غیر اتحادیه اروپا

دانشجویانی که از کشورهای غیر اتحادیه اروپا مانند ایران به آلمان مهاجرت کرده‌اند، می‌توانند 120 روز در سال یا روزانه حداکثر 8 ساعت، کار کنند.

 

راههای پیدا کردن کار در آلمان ، همین حالا اینجا را کلیک کنید

 

شغل‌های مناسب دانشجویان در آلمان

باید در نظر داشت که به طور کلی افراد دانشجو می‌توانند هر شغلی را انتخاب کرده و در آن مشغول به فعالیت شوند. تعدادی از دانشجویان برای کار شغل‌های معمولی از جمله کار در کافه‌ها، رستوران‌ها و، فروشندگی در فروشگاه‌های مختلف و را انتخاب می‌کنند. بعضی دیگر از دانشجویان ترجیح میدهند در کاری مشغول شوند که مرتبط با رشته‌ی تحصیلی و آینده‌ی کاریشان بوده و شانس خود را با مراجعه‌ی مستقیم به شرکت‌ها و یا ارسال درخواست کار به صورت کارآموزی، امتحان می‌کنند.

اما دانشجویان می‌توانند در دانشگاهی که در آن مشغول به تحصیل هستند، نیز کار کنند؛ به این صورت که می‌توانند به عنوان دستیار و همکار در امور دانشگاه، فعالیت کنند.

 

پیدا کردن کار دانشجویی در آلمان

برای پیدا کردن کار دانشجویی در آلمان، می‌توانیدبه وب‌‌سایت‌های زیر مراجعه کنید:

علاوه بر این‌ها می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت‌های زیر، کارهای مخصوص به دانشجویان را نیز جست‌وجو کنید:

 

 

سخن آخر

کار کردن در زمان دانشجویی، علاوه بر مزایایی که دارد، بر کیفیت زندگی شما به عنوان دانشجو در کشور آلمان تاثیر چشم گیری خواهد گذاشت تا سال‌های متمادی نتیجه‌های مثبت با شما همراه خواهد بود. در این مقاله سعی کردیم با بررسی شرایط کار دانشجویی در آلمان شما را در این زمینه راهنمایی کنیم. از همراهی شما متشکریم.

رای کاربران
[میانگین 5 از مجموع 1 رای]

آگهی های مرتبط با این مطلب

وکیل ایرانی فرید مجد در وین اتریش
1

وکیل ایرانی فرید مجد در وین اتریش

قیمت : قیمت توافقی
3 سال قبل / 1010

همه آگهی هافرید به‌خاطر کارهای معاملاتی چندحوزه‌ای خود شناخته می‌شود. او رهبری گروه کشوری ایران جهانی ما را برعهده دارد و سابقه کار ثابت شده […]